Καλωσόρισε το ΔΝΤ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είναι επαρκή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ίδιος αξιωματούχος -ο οποίος δεν κατονομάζεται- επεσήμανε πως το ΔΝΤ επιμένει οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να μην ξεπερνούν το 1,5%, εκτιμώντας ότι οποιοσδήποτε υψηλότερος στόχος είναι μη ρεαλιστικός.

«Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε ότι θέλουμε λιτότητα. Εμείς να ζητάμε στόχο που δεν απαιτεί λιτότητα, άλλοι να συμφωνούν σε μη ρεαλιστικούς στόχους που απαιτούν λιτότητα και τελικά να βρισκόμαστε διαρκώς εμείς στο στόχαστρο» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως για όσο λιγότερα χρόνια διατηρηθούν τα υψηλά πλεονάσματα, τόσο μικρότερο θα είναι το κακό για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς το ποσοστό του 3,5% απαιτεί μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Παράλληλα, κάλεσε την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να παρουσιάσουν τα μέτρα που θα λάβουν, εφόσον συμφωνήσουν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα να παραμείνει στο 3,5%, μετά το 2018.

Πηγή: www.in.gr

Αφήστε το σχόλιό σας